Preskoči na glavno vsebino

Pozdrav kulturi


Dne 9.2.2012 smo v sodelovanju s Četrtno skupnostjo Posavje v počastitev slovenskega kulturnega praznika organizirali kulturno prireditev "Pozdrav kulturi". 

Prireditev "Pozdrav kulturi", ki jo je v sodelovanju s ČS Posavje v četrtek, 9. februarja ob 17.00 uri organiziralo Humanitarno društvo Nikoli sam je zaznamovalo predvsem izjemno dobro pripravljen program, veliko število nastopajočih in do sedaj največja udeležba krajanov. Program je bil pester in zasnovan tako, da se je prepletal, kar je spodbudilo gledalce v dvorani, da so sodelovali bodisi s ploskanjem bodisi celo s petjem. Tudi nastop društvene glabene skupine Kolovrat z venčki narodnih pesmi je tako gledalce kot nastopajoče spodbudil k sodelovanju in je nastop bil odlično sprejet.

Prireditev smo začeli s skupnim nastopom Moškega pevskega zbora Posavje in Ženskega pevskega zbora Medenke, ki so zapeli Zdravljico. Program smo nadaljevali po predvdienem scenariju. Pridružil se nam je tudi dramski igralec Andrej Kurent, ki je na njegovo lastno iniciativo pred zadnjo točko prispeval svoj delček že tako dobro zasnovanega programa.

Program smo zaključili s plesno točko društvene Folklorne skupine Kolovrat, ki je z venčkom Štajerskih plesov in Čindarom vse prisotne v dvorani spodbudil, da so se pridružili in zaplesali kolo. 

Po končanem programu pa smo se dobro uro v predverju dvorane družili ob sproščenem pogovoru, prisotni so tudi samoiniciativno zapeli nekaj pesmi, kar je še dodalo dodatno pozitivno oceno k celotnemu dogodku.

Spodaj je nekaj fotografij, več pa jih najdete na naši spletni strani - Poglej več












Komentarji